Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Όχι στην τυμβωρυχία – Να μην χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία ως μοχλός για πολιτικές ανατροπές

Παπαδημούλης: Όχι στην τυμβωρυχία – Να μην χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία ως μοχλός για πολιτικές ανατροπές
Η ΝΔ κάνει μια άθλια μικροπολιτική αντιπολίτευση, θα αποτύχει και πάλι υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση να μην χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία ως μοχλός για πολιτικές ανατροπές διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής.
«Με τη θεωρία του πολιτικού κόστους, με τα ψηφαλάκια, με το πελατειακό κράτος, με το όργιο της αυθαιρεσίας έχουμε δημιουργήσει δεκαετίες τώρα εκείνες τις παγίδες θανάτου, που οδήγησαν σε πολύνεκρες τραγωδίες και στο Μάτι και στη Μάνδρα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Παπαδημούλης.
«Χρωστάμε στους εαυτούς μας, στη χώρα μας, στις επόμενες γενιές σαφείς αυστηρούς κανόνες, έλεγχο της εφαρμογής τους και κυρώσεις.
Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί στα σοβαρά να ισχυριστεί ότι τα πάντα έγιναν σωστά και η αξιολόγηση θα οδηγήσει και στον καταλογισμό ευθυνών και στις προτάσεις για τις όποιες αλλαγές χρειάζονται είτε σε δομές, είτε σε πρόσωπα.
Αυτό στο οποίο είμαι κατηγορηματικά αντίθετος είναι η τυμβωρυχία, η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία την ώρα που ακόμη θρηνούμε τους νεκρούς μας ως μοχλός για πολιτικές ανατροπές.
Η ΝΔ χέρι- χέρι με τη Χρυσή Αυγή κάνει στο θέμα αυτό μιαν άθλια μικροπολιτική αντιπολίτευση, με τη βοήθεια των φιλικών τους μέσων ενημέρωσης και θα αποτύχουν και πάλι» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως «όπως δεν κατάφεραν να ρίξουν τον Τσίπρα επί 3,5 χρόνια χρησιμοποιώντας ως μοχλό άλλα θέματα, έτσι δεν θα τα καταφέρουν και τώρα».
«Αλλά ειλικρινά λυπάμαι γιατί αντί αυτή η τραγωδία να ενώσει στο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να κάνουμε τομές σε διαχρονικές παθογένειες, γίνεται ένα κρεσέντο μικροπολιτικής και νομίζω ότι σε αυτό την πρώτη ευθύνη - παρότι ο ίδιος το παίζει πιο μετριοπαθής με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων - την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συναίνεση προκειμένου να προχωρήσει «ένα εθνικό χωροταξικό σχέδιο με σαφείς κανόνες και αυστηρές κυρώσεις, γιατί δεν πρέπει να ξαναζήσουμε ούτε Μάνδρα, ούτε Μάτι, αλλά να ληφθούν και άμεσα μέτρα, έτσι ώστε ορισμένες περιπτώσεις ακραίας αυθαιρεσίας -αυθαίρετα σε ρέματα, στην καρδιά του δάσους, μάντρες στην παραλία που αποδείχθηκε πως λειτούργησαν σαν φονιάδες- να γκρεμιστούν, να μπουν μπουλντόζες γρήγορα».

www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης