Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,28% και τα 74 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,28% και τα 74 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,45% στα 68,45 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη (1/8) οι απώλειες για το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,45% στα 68,45 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση της τάξεως των 2,8 εκατ. βαρελιών.
Τον Ιούλιο του 2018, η τιμή του Brent έχει κταγράψει πτώση μεγαλύτερη του -6%, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά περίπου -7%, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016.
Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, ενώ εάν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
«Το API έδειξε μεγάλη άνοδο», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής στην AxiTrader, Greg McKenna, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «όλα τα βλέμματα θα βρίσκονται στα στοιχεία του EIA το βράδυ».
Παράλληλα, πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου άσκησε και η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει την τιμή πώλησης προς τις χώρες της Ασίας τον Αύγουστο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης