Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Συμμαχία Salvini - Strache στις ευρωεκλογές - Η αντίδραση των Βρυξελλών και το AfD

SZ: Συμμαχία Salvini - Strache στις ευρωεκλογές - Η αντίδραση των Βρυξελλών και το AfD
Στόχος της ακροδεξιάς συμμαχίας η κατάκτηση της πλειοψηφίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
Προς συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 οδεύουν η ιταλική Λέγκα του Βορρά και το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Στα τέλη Ιουνίου, ο ηγέτης της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του FPO Heinz-Christian Strache.
Μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να φέρει κοντά την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, με στόχο τα εθνικιστικά - ακροδεξιά κόμματα να κατακτήσουν την πλειοψηφία των ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
«Εργαζόμαστε για να αλλάξουμε την Ευρώπη από μέσα», δήλωσε ο Salvini.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου, η στάση των Βρυξέλλών παραμένει χαλαρή προς το παρόν, όσον αφορά τη συμμαχία των ακροδεξιών λαϊκιστών.
Ακόμη και τα σχέδια του πρώην συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ακροδεξιού Steve Bannon, ο οποίος επιθυμεί να προωθήσει ένα ευρωπαϊκό κλινημα, αντιμετωπίζονται μεν με σκεπτικισμό, αλλά όχι με φόβο.
Ούτως ή άλλως και στις προηγούμενες εκλογές του 2014, οι ακροδεξιοί είχαν θέσει υψηλούς εκλογικούς στόχους, ενώ συμμετείχαν και σε εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ωστόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίζονται κατακερματισμένοι και με μικρή δύναμη.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η αναμέτρηση του Μαϊου θα είναι διαφορετική.
Το 2014 δεν είχε συσταθεί η Ομάδα ENF στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η οποία αποτελείται από κόμματα της άκρας δεξιάς (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία).
Ακριβώς γι αυτό τον λόγο οι Strache, Salvini και Le Pen αναμένεται να συνεργαστούν στενότερα στην προεκλογική εκστρατεία.
Ειδική περίπτωση αποτελεί το γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επίσης μπορεί να αποτελέσει μέρος της συμμαχίας των ευρωπαϊκά ακροδεξιών κομμάτων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης