Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,2% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018
Οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία να διαμορφωθεί στο +1%
Μεγαλύτερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2018, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στρατιστικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +1,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί σημαντική πτώση της τάξεως του -1,5%.
Παράλληλα, τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος των λιανικών πωλήσεων να περιοριστεί στο +1%.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +3%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,5%.
Η ετήσια άνοδος των πωλήσεων οφείλεται στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,9% την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις των μη εδώδιμων προϊόντων διαμορφώθηκε στο +2,3%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Destatis, η ανεργία υποχώρησε ελαφρώς στο 3,4% τον Ιούνιο του 2018, έναντι 3,5% τον προηγούμενο μήνα, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα 1,49 εκατ. άτομα.
Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 6.000 άτομα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στα 10.000 άτομα.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο επικεφαλής του ορανισμού απασχόλησης της χώρας, Detlef Scheele, τόνισε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να αναπτύσσεται με ευνοϊκούς ρυθμούς, χωρίς ωστόσο να διατηρεί τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης