Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω νέας αύξησης στην παραγωγή ΟΠΕΚ - Στο -0,42% και τα 75,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω νέας αύξησης στην παραγωγή ΟΠΕΚ - Στο -0,42% και τα 75,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,43% στα 69,83 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (31/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις αναφορές ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά επίπεδα για το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,43% στα 69,83 δολ. ανά βαρέλι.
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Ιούλιο του 2018 αυξήθηκε κατά 70 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,64 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο για το 2018.
Κατά την έναρξη της εβδομάδας, ο μαύρος χρυσός είχε δεχθεί στήριξη από τις διακοπές που σημειώθηκαν στις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και τη μειωμένη παραγωγή σε Βενεζουέλα, Ιράν και Λιβύη.
Ωστόσο, η συνολική παραγωγή του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών παραμένει σε ανοδική τάση μετά την απόφασή του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία αποσκοπούσε στην εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς.
Μάλιστα, η νέα άνοδος στις εξαγωγές του ΟΠΕΚ έρχεται παρά το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή του Ιράν, της Λιβύης και της Βενεζουέλας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης