Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αύξηση 30% στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου το 2018 - Ποιές χώρες επωφελούνται

Αύξηση 30% στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου το 2018 - Ποιές χώρες επωφελούνται
Αύξηση 30% στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου το 2018 - Ποιές χώρες επωφελούνται
Οι παγκόσμιες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφουν μια συναρπαστική ανάκαμψη με ανακαλυφθέντες πόρους να ξεπερνούν ήδη ξεπερνούν τα 4,5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το α' εξάμηνο του 2018, αναφέρει ανάλυση της Rystad Energy.
Ο μέσος όρος των μηνιαίων ανακαλυφθεισών κοιτασμάτων υπολογίζεται σε 826 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αύξηση περίπου 30% σε σύγκριση με τα 625 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2017.



Κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2018, η Γουιάνα βρέθηκες στην πρώτη θέση όσον αφορά τα συνολικά ανακαλυφθέντα κοιτάσματα και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κύπρος, το Ομάν και τη Νορβηγία.
Αυτές οι πέντε χώρες κατέχουν τα τρία τέταρτα των συνολικών κοιτασμάτων πόρων που ανακαλύφθηκαν μέσα στο 2018.
Οι ανακαλύψεις στη Γουιάνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο βρίσκονται σε εξαιρετικά βαθιά νερά και ανήκουν κατά 100% στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, γεγονός που δείχνει ότι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται εκ νέου στην εξερεύνηση των βαθέων υδάτων.

Η μεγαλύτερη υπεράκτια ανακάλυψη κοιτάσματος μέχρι σήμερα μέσα στο 2018  φέτος πιστεύεται ότι είναι το κοίτασμα Calypso συμφερόντων της ιταλικής Eni, που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ το μεγαλύτερο επίγειο κοίτασμα είναι αυτό του Mabrouk North East, συμφερόντων της Petroleum Development Oman στο Ομάν.



Γουιάνα

Οι ανακαλύψεις πετρελαίου της ExxonMobil συνεχίζονται στο οικόπεδο Stabroek με τρεις μεγάλες ανακαλύψεις πετρελαίου που αναφέρθηκαν το 2018 - Ranger, Pacora και Longtail, οι οποίες μαζί θα μπορούσαν να κατέχουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ή και περισσότερα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ανακαλύψεις πετρελαίου στις περιοχές του Ballymore και του Dover και στο κοίτασμα Norphlet στα βαθιά νερά του Κόλπου του Μεξικού.
Η Chevron ανακάλυψε ένα σημαντικό πετρελαϊκό κοίτασμα στην περιοχή του Ballymore, ενώ η ανακάλυψη στο Dover απέχει 13 μίλια από το κοίτασμα Appomattox της Shell.

Κύπρος

Η Κύπρος εισήλθε στον κατάλογι λόγω της ελπιδοφόρας ανακάλυψης φυσικού αερίου από την Eni στην περιοχή Calypso 1 NFW στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ομάν

Η Petroleum Development Oman (PDO) ανακοίνωσε μια τεράστια ανακάλυψη συμπυκνωμένου φυσικού αερίου στην περιοχή του Mabrouk North East στο βόρειο τμήμα του Ομάν και δυτικά του κοιτάσματος Saih Rawl.

Νορβηγία

Στη Νορβηγική Θάλασσα, σημαντικές ανακαλύψεις αναφέρθηκαν από την OMV και την Wintershall στην περιοχή Aasgard και Aasta Hansteen αντίστοιχα, με συνδυασμένους ανακτήσιμους πόρους κοντά στα 240 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Ενώ στη Βόρεια Θάλασσα, οι Aker BP και Equinor πραγματοποίησαν τις άλλες δύο ανακαλύψεις, οι οποίες μαζί έχουν σύνολο 75 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης