Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τον χρυσό – Στα 1.231,5 δολάρια

tags :
Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τον χρυσό – Στα 1.231,5 δολάρια
Πιέσεις για το κίτρινο μέταλλο παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου
Πτωτικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε ο χρυσός, παρά την υποχώρηση του δολαρίου και ίσως εξαιτίας της ενίσχυσης των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά.
Συνήθως  η υποχώρηση του δολαρίου αποτελεί παράγοντα στήριξης για τον χρυσό, όμως, οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη 31/7.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά έχουν προβλέψει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο φορές έως τα τέλη του 2018.
Η αύξηση των επιτοκίων δρα ανασταλτικά για τις επενδύσεις σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός, τα οποία δεν προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, αν και παραμένουν ένα ασφαλές καταφύγιο σε περίπτωση προβλημάτων σε αγορά και οικονομία.
Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να εμφανίζει κέρδη 0,2% στα 15,49 δολ. η ουγκιά.
Άνοδος 0,34% για την πλατίνα και 0,22% για το παλλάδιο στα 828,30 και 923,05 δολάρια η ουγκιά αντίστοιχα.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης