Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,5%
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία για τον Ιούνιο του 2018, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα νοικοκυριά στη χώρα εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +1,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +0,6% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,5%, έναντι +1,7% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές αναμένουν η οικονομία της Ιαπωνίας να ανακάμψει για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, μετά τη συρρίκνωση που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία έδωσε τέλος στο μεγαλύτερο σερί ανάπτυξης από την δεκαετία του 1980.
Ωστόσο, η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις δεν αναμένεται να προσφέρει επαρκή άνεση στην Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία προσπαθεί να αντιετωπίσει τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό και τις επιδράσεις από το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.
«Οι καταναλωτικές δαπάνες βελτιώνονται σταδιακά, καθώς η αγορά εργασίας είναι σφιχτή και οι κάτοικοι λαμβάνουν τα μπόνους του καλοκαιριού», σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley, Shuji Tonouchi, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εξακολουθώ να προβληματίζομαι για τις δαπάνες, καθώς υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης