Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Με 26 νέα πολεμικά πλοία αναμένεται να ενισχυθεί συνολικά το ναυτικό για το 2018

tags :
Ρωσία: Με 26 νέα πολεμικά πλοία αναμένεται να ενισχυθεί συνολικά το ναυτικό για το 2018
Όπως ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, το ναυτικό έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής με 8 νέα πλοία
Με 26 νέα πολεμικά πλοία αναμένεται να ενισχυθεί συνολικά το ναυτικό της Ρωσίας για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων πλοίων που θα μεταφέρουν πυραύλους Kalibr, όπως δήλωσε σήμερα (29/7) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας του Ναυτικού.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη για τους εορτασμούς, «συνολικά το 2018 το ναυτικό θα παραλάβει 26 νέα πολεμικά πλοία και μηχανοκίνητα σκάφη, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πλοίων με πυραύλους Kalibr».
Παράλληλα, ο Vladimir Putin ανέφερε ότι το ναυτικό έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής με οκτώ νέα πλοία κατά το τρέχον έτος, ενώ από την πλευρά του, ο αντιναύαρχος, Alexander Moiseyev, ανέφερε ότι τα πλοία που θα μεταφέρουν τους πυραύλους θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2018.
Ο ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε την θεαματική ετήσια επίδειξη του ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχαν 39 πολεμικά πλοία, ενώ τόνισε ότι τα 4.000 του ναυτικού «συμβάλλουν σημαντικά στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας».
«Φυσικά θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ναυτικού, ενισχύοντας τον εξοπλισμό», καταλήγει ο Vladimir Putin.
Σημειώνεται ότι εορτασμοί για την Ημέρα του Ναυτικού πραγματοποιήθηκαν και στη ρωσική βάση στο Ταρτούς στη Συρία, όπου συμμετείχαν πέντε πλοία και ένα υποβρύχιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης