Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μικρή άνοδο της δημοτικότητας του Macron τον Ιούλιο, παρά το σκάνδαλο με τον σωματοφύλακά του

Reuters: Μικρή άνοδο της δημοτικότητας του Macron τον Ιούλιο, παρά το σκάνδαλο με τον σωματοφύλακά του
Η δημοτικότητα του Macron αυξήθηκε κυρίως στις ηλικίες κάτω των 35 ετών
Η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron παρουσίασε μικρή άνοδο τον Ιούλιο του 2018, παρά την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε με την αποκάλυψη ότι ο πρώην σωματοφύλακάς του χτυπούσε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Toν Ιούνιο του 2018 η δημοτικότητα του Macron είχε υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό (40%), ακριβώς έναν χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, αλλά τον Ιούλιο έφτασε το 42% παρά το πολιτικό σκάνδαλο, ίσως και επειδή η Γαλλία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο.
Βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δέκα μέρες, έδειχνε τον επικεφαλής του προσωπικού ασφαλείας του Macron, Αlexandre Benalla να χτυπάει έναν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς και να σέρνει μία γυναίκα, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, κι ενώ φορούσε αστυνομικό κράνος και διακριτικά.
Ο Benalla απολύθηκε και είναι υπό έρευνα, αλλά οι πολιτικοί αντίπαλοι του Γάλλου προέδρου του καταλογίζουν καθυστερημένη αντίδραση.
Η πρόσφατη δημοσκόπηση από την εταιρία Harris διενεργήθηκε μεταξύ 966 ατόμων από τις 24 ως τις 26 Ιουλίου, όταν ο Macron έκανε τις πρώτες του τοποθετήσεις για την υπόθεση Benalla, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά την ευθύνη.
Κάτι που φαίνεται να βελτίωσε την εικόνα του στα μάτια του κόσμου.
Η δημοτικότητα του Macron αυξήθηκε κυρίως στις ηλικίες κάτω των 35 ετών.
Πάντως, από το 59% που ήταν όταν εκλέχθηκε πρόεδρος τον Μάιο του 2017, υποχώρησε στο 50% ένα χρόνο αργότερα και στο 40% τον Ιούνιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης