Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,3% για το πετρέλαιο, στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι - Απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα

Πτώση 1,3% για το πετρέλαιο, στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι - Απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα
Με πτώση 1,3% έκλεισε το πετρέλαιο, ενώ σημείωσε απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα
Με πτώση έκλεισε σήμερα (27/7/2018) το πετρέλαιο, ενώ σημείωσε απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών στη Wall Street, αλλά και από την αύξηση των πλατφορμών εξόρυξης.
Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Baker Hughes έδειξαν ότι οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση αυτή την εβδομάδα, μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τρεις την τρέχουσα εβδομάδα (έως 27/7), στις 861, από 858 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά μία, στις 186, έναντι των 187 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά δύο, στις 1.048, από 1.046 την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» άσκησαν και δηλώσεις του ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, που ανέφερε ότι η Ρωσία θα αυξήσει έως το τέλος του Ιουλίου την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του ΟΠΕΚ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών των χωρών - μελών και μη του ΟΠΕΚ που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βιέννη, ο Novak είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.
Στην εν λόγω συνάντηση, συμφωνήθηκε να αυξηθεί η παραγωγή κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Μαΐου του 2018.
Όπως δήλωσε ο Novak, βάσει αυτής της συμφωνίας, η Ρωσία αποκτά τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως -η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με την παραγωγή 5 τόνων το εξάμηνο.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με πτώση 92 σεντς ή 1,3%, στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, -περί τις 22:00- το Brent υποχωρούσε κατά 0,2% στα 74,4 δολ. ανά βαρέλι.
Οι απώλειες του «μαύρου χρυσού» παρέμειναν, πάντως, περιορισμένες, εν μέσω της προσωρινής αναστολής των αποστολών πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία μέσω του πορθμού Bab al-Mandeb στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από επίθεση σε δύο πετρελαιοφόρα από τους Χούτι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης