Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, στα 1.223 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση για τρίτη συνεχή εβδομάδα

tags :
Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, στα 1.223 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση για τρίτη συνεχή εβδομάδα
Με πτώση 0,2% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα
Με πτώση έκλεισε σήμερα (27/7/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε ελάχιστους καταλύτες για να ανακάμψει από τις πρόσφατες απώλειες.
Εξάλλου, πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και τα ισχυρά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, που έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών κατά το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,1% στο β’ τρίμηνο του 2018, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς και για το τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τη Μεγάλη Ύφεση.
Τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας ανάπτυξη 2,2%, αντί του 2% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε «σπουδαία» τα στοιχεία για το ΑΕΠ, ενώ επεσήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 13 ετών, προσθέτοντας ότι αριθμοί του επόμενου τριμήνου θα είναι «εξαιρετικοί».
Θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ τείνουν να ασκούν πιέσεις στον χρυσό, καθώς ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Σημειώνεται ότι η αγορά αναμένει ευρέως ότι η Fed θα προβεί σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με το εργαλείο CME FedWatch να τοποθετεί τη σχετική πιθανότητα στο 91,4%.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και ανέφερε ότι δύο ακόμη αυξήσεις αναμένονται πριν από το τέλος του 2018.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με απώλειες 2,70 δολ. ή 0,2% στα 1.223 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,2% στα 1.232,70 δολ. ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το συμβόλαιο Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,7% και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου κατά 0,6%, εν μέσω και της υποχώρησης των εμπορικών εντάσεων, που μείωσε την όρεξη των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης