Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την «τέλεια καταιγίδα» στην παγκόσμια οικονομία

tags :
Η Ρωσία προετοιμάζεται για την «τέλεια καταιγίδα» στην παγκόσμια οικονομία

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την «τέλεια καταιγίδα» στην παγκόσμια οικονομία
Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία - όπως αναφέρουν αρκετοί στρατηγικοί αναλυτές- προετοιμαζόταν για τη συνάντηση του V. Putin με τον πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump στη Φινλανδία.
Τι σημαίνει αυτό;
Πρώτον, τον Απρίλιο του 2018, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πούλησε σχεδόν το 50% των αμερικανικών κρατικών ομολόγων που είχε στον ισολογισμό της, μειώνοντας τα απόθεματά της  από 96,2 δισ. δολάρια στα 48,7 δισ. δολάρια.
Τον Μάιο του 218 η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας συνέχισε τις πωλήσεις, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ποσότητα των αμερικανικών κρατικών ομολόγων που έχει στον ισολογισμό της.
Έχοντας διαβάσει την πλήρη έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα μειώθηκε στα 14,9 δισ. δολάρια.



Μια μείωση της έκθεσης της Ρωσίας στα αμερικανικά ομόλογα κατά 85% μέσα σε δύο μήνες και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2018.
Δεύτερον, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εξακολουθεί να αυξάνει τα αποθέματα χρυσού της.



Την 1η Απριλίου 2018 κατείχε 60,061 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού
Την 1η Μαΐου 2018 κατείχε 61,707 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού.
Την 1η Ιουνίου 2018 κατείχε 61,884 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού.




Τρίτον, η πλειοψηφία των ρωσικών κρατικών εταιρειών και αρκετών τραπεζών και εταιρειών άλλαξε (ή βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής) στο ρωσικό σύστημα για τη μεταφορά οικονομικών κεφαλαίων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (SPFS), πράγμα που σημαίνει ότι εγκαταλείπουν το σύστημα SWIFT.
Η Ρωσία με σταθερούς ρυθμούς απομακρύνεται από το δολάριο και πολύ πιθανώς προετοιμάζεται για την «τέλεια καταιγίδα» που θα βρεθεί η παγκόσμια οικονομία κάτι που είχε προβλεφθεί εδώ και πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης