Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό μετά από δύο ημέρες απωλειών - Στα 1.231,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,5% για τον χρυσό μετά από δύο ημέρες απωλειών - Στα 1.231,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,5% έκλεισε ο χρυσός, ανακόπτοντας το διήμερο πτωτικό σερί
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (25/7/2018) ο χρυσός, ανακόπτοντας το διήμερο πτωτικό σερί, καθώς το δολάριο καταγράφει ήπιες απώλειες, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην κρίσιμη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - ΕΕ.
Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης είναι απρόβλεπτο, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τεταμένο κλίμα, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.
Καλωσορίζοντας στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Trump εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump, αναμένει «κάτι πολύ θετικό για το εμπόριο» από τις συζητήσεις.
Από την πλευρά του, ο Juncker δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί και ότι πρέπει να συνεργαστούν.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Juncker πραγματοποιείται καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης βρίσκονται σε ένα από τα ιστορικά χειρότερα σημεία τους, λόγω των εμπορικών δασμών που επέβαλε ο Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αλλά και των απειλών του για νέους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Εν τω μεταξύ, ελάχιστες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση, η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» ότι η ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα άλλο κύμα δασμών από την Ευρώπη εάν ο Trump υπογράψει νέους δασμούς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η ίδια υπογράμμισε ότι η ΕΕ ετοιμάζει νέα αντίμετρα για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ., ενώ πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε γενικά στοιχεία, όπως αγροτικά προϊόντα, όπως μηχανήματα και είδη υψηλής τεχνολογίας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με κέρδη 6,30 δολ. ή 0,5% στα 1.231,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,1705 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε πτώση 0,3% σε σχέση με το γιεν, στα 110,8.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο άσκησαν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών να υποχωρούν σε χαμηλό οκτώ μηνών τον Ιούνιο του 2018, ενώ τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν σημαντικά πτωτικά, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας κατεβάζει ταχύτητα.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,3%, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 631.000 κατοικιών - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης