Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,9% για το πετρέλαιο, στα 68,52 δολ. ανά βαρέλι - Στα 73,3 δολ. το Brent

Κέρδη 0,9% για το πετρέλαιο, στα 68,52 δολ. ανά βαρέλι - Στα 73,3 δολ. το Brent
Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο, καθώς μετριάστηκαν οι φόβοι για τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και μεγάλους εταίρους τους
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (24/7/2018) το πετρέλαιο, καθώς μετριάστηκαν οι φόβοι για τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και μεγάλους εταίρους τους, αλλά και οι ανησυχίες για υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού».
Την ίδια ώρα, η αγορά έστρεψε την προσοχή της στην πιθανότητα αύξησης της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα.
Ειδικότερα, σημερινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Κίνα θα αυξήσει τις δαπάνες υποδομών, βοηθώντας να μειωθούν οι ανησυχίες ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μειώσουν τη ζήτηση της χώρας για πετρέλαιο, όπως ανέφερε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.
«Αυτό θα είναι πολύ bullish για τη ζήτηση πετρελαίου», συνέχισε ο Flynn.
«Οι δαπάνες για υποδομές από την Κίνα είχαν αυξήσει πραγματικά τη ζήτηση πετρελαίου στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτό προσθέτει κάποια εξωτερική στήριξη για τις τιμές», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στο πετρέλαιο προσέφερε η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, σχετικά με το Ιράν, με τον αμερικανό πρόεδρο να αφήνει σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση της Τεχεράνης.
«Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια πραγματική συμφωνία, όχι τη συμφωνία που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ήταν καταστροφή», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Trump με tweet του απείλησε το Ιράν, απευθυνόμενος στον ιρανό πρόεδρο, Hassan Rouhani, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο «Twitter».
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν σήμερα με άνοδο 63 σεντς ή 0,9%, στα 68,52 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,4% στα 73,3 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ παραμένουν στο επίκεντρο, εν όψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης