Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ισραήλ: Ο στρατός ανέπτυξε νέο αντιαεροπορικό σύστημα στα σύνορα με τη Συρία

Ισραήλ: Ο στρατός ανέπτυξε νέο αντιαεροπορικό σύστημα στα σύνορα με τη Συρία
Ισραήλ: Ο στρατός ανέπτυξε νέο αντιαεροπορικό σύστημα στα σύνορα με τη Συρία
Το Ισραήλ ανέπτυξε το νεότερο σύστημά του αντιαεροπορικής άμυνας σήμερα στα σύνορα με τη Συρία, όπου ο συριακός στρατός διεξάγει επιχείρηση για την εκδίωξη των ανταρτών, ενώ η Μόσχα πρόκειται να στείλει απεσταλμένους της για να διεξαγάγουν «έκτακτες» συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β. Netanyahu.
Το Ισραήλ έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό καθώς ο Assad κερδίζει έδαφος από τους αντάρτες στη νότια Συρία γεγονός που φέρνει τους Σύρους στρατιώτες κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.
Ένδειξη της έντασης που επικρατεί είναι η εκτόξευση από το Ισραήλ δύο πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος Σφεντόνα του Δαβίδ προκειμένου να αναχαιτιστούν ρουκέτες οι οποίες τελικά έπεσαν σε συριακό έδαφος, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η χρήση αυτού του συστήματος πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς από το Ισραήλ, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Raytheon Co.
Το σύστημα Σφεντόνα του Δαβίδ αναπτύχθηκε πέρυσι προκειμένου να συμπληρώσει το μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος και τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Arrow.
Ο Netanyahu συνομίλησε στις 11 Ιουλίου στη Μόσχα με τον Πούτιν εν μέσω ανησυχιών ότι ο Assad ενδέχεται να αψηφήσει τη συμφωνία του 1974 περί αποστρατιωτικοποίησης των Υψωμάτων του Γκολάν ή να επιτρέψει στους συμμάχους του από το Ιράν και το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ να αναπτυχθούν στην περιοχή.
Ο Netanyahu επεσήμανε ότι θα δηλώσει στους Ρώσους απεσταλμένους ότι «το Ισραήλ επιμένει ότι θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για τον διαχωρισμό των δυνάμεων μεταξύ ημών και της Συρίας, όπως τηρείτο επί δεκαετίες μέχρι να ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία».
Επίσης επανέλαβε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιδρά εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας του Ιράν και των συμμάχων του να διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης