Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες - Στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες - Στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι
Με απώλειες 0,5% έκλεισε το πετρέλαιο, καθώς η αγορά υποβάθμισε τις επιδράσεις της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (23/7/2018) το πετρέλαιο, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η αγορά υποβάθμισε τις επιδράσεις της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε σήμερα τον ιρανό ομόλογό του, Hassan Rouhani, να μην απειλήσει ξανά τις ΗΠΑ, διότι διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Rouhani καταδίκασε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.
«Εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων», ανέφερε ο Rouhani.
«Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα γύρω από το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή, η οποία μπορεί να οδηγήσει κάποια από τα σκαμπανεβάσματα να αλλάξουν γρήγορα την κατεύθυνση της αγοράς, ειδικά αφού το Ιράν προκάλεσε οργή του Trump το σαββατοκύριακο», δήλωσε στο «MarketWatch» ο Patrick DeHaan, επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με πτώση 37 σεντς ή 0,5%, στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 0,3% στα 72,9 δολ., ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλό ημέρας των 74,5 δολ.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα, εν όψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά την αποτυχία της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 το σαββατοκύριακο να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για το εμπόριο.
Η σύνοδος των G20 απηύθυνε έκκληση για περισσότερο διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί μια αρνητική επίδραση των γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Η συνάντηση των G20 πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές του Trump για την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 505 δισ. δολ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης