Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ελλάδα και Ρωσία ανταλλάσσουν πυρά - Γιατί εξοργίστηκε η Μόσχα

Guardian: Ελλάδα και Ρωσία ανταλλάσσουν πυρά - Γιατί εξοργίστηκε η Μόσχα
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων
«Οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας επιδεινώνουν τις τριβές στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, με τους δυο παραδοσιακούς συμμάχους να έχουν εγκλωβιστεί σε έναν όλο και πιο εχθρικό πόλεμο λέξεων», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα σχετικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται αποσπάσματα των συνεντεύξεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπως έστρεψε τα βέλη του κατά της Μόσχας.
«Η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους επειδή αισθάνεται ότι είναι ισχυρότερη», δήλωσε ο Κοτζιάς στην εφημερίδα των Συντακτών.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για την απότομη επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά την απέλαση από την Ελλάδα Ρώσων διπλωματών, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι τα εθνικά συμφέρονται προηγούνται.
«Η Ελλάδα αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στην Ανατολή και τη Δύση, προς όλους τους φίλους και όλους τους άλλους, ότι ανεξάρτητα από το ποιος παραβιάζει τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και του σεβασμού προς εμάς, θα ληφθούν μέτρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Guardian αναφέρεται και στους ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς ότι η Ρωσία προσπάθησε να υπονομεύσει τη συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ.
«Η Ρωσία που εδώ και καιρό θεωρούσε ότι η περιοχή ήταν υπό την επιρροή της, εξοργίστηκε» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα σχετικά με τη στάση της Μόσχας στην ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
«Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να σταματήσει την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Ευρώπη» δηλώνει στην εφημερίδα ο James Ker-Lindsay του London School of Economics και προσθέτει «ωστόσο, οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πΓΔΜ και όχι στην Ελλάδα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης