Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο, στα 70,46 δολ. ανά βαρέλι - Εβδομαδιαίες απώλειες 0,8%

Άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο, στα 70,46 δολ. ανά βαρέλι - Εβδομαδιαίες απώλειες 0,8%
Με νέα κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε το πετρέλαιο, αν και στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσε απώλειες
Με νέα κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (20/7/2018) το πετρέλαιο, ανερχόμενο μάλιστα σε υψηλό μιας εβδομάδας, αν και στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσε απώλειες.
Το πετρέλαιο δέχτηκε ώθηση από τα χθεσινά σχόλια από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας ότι οι εξαγωγές της χώρας θα υποχωρήσουν τον Αύγουστο, εν μέσω πιθανής πτώσης στα αποθέματα αργού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ, Adeeb Al-Aama, οι εξαγωγές της χώρας για τον Αύγουστο του 2018 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως, σε μία προσπάθεια περιορισμού της υπέρμετρης παραγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ μαζί με ορισμένους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μετριάσουν τις περικοπές στην παραγωγή, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των απωλειών εφοδιασμού σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν και από την είδηση ότι τα αποθέματα πετρελαίου στη βάση διανομή πετρελαίου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στις τιμές του πετρελαίου προσέφεραν και τα σημερινά στοιχεία της Baker Hughes που έδειξαν μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά πέντε την τρέχουσα εβδομάδα, στις 858, από 863 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά δύο, στις 187, έναντι των 189 της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά οκτώ, στις 1.046.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 1 δολ. ή 1,4%, στα 70,46 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό έκλεισαν με οριακή άνοδο 2 σεντς, στα 68,26 δολ.


Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,6% στα 73 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, παρά τη σημερινή του άνοδο, το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες 0,8% για το σύνολο της εβδομάδας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αύξησαν τις εκτιμήσεις για μια επιβράδυνση στη ζήτηση του εμπορεύματος.
«Οι αγορές είναι προβληματισμένες, όχι μόνο απέναντι σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά και απέναντι σε έναν συναλλαγματικό πόλεμο», σχολίασε ο Stephen Innes, αναλυτής της OANDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης