Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oaktree: Γιατί ήρθε η ώρα οι επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές των «FAANG»

Oaktree: Γιατί ήρθε η ώρα οι επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές των «FAANG»
Oaktree: Γιατί ήρθε η ώρα οι επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές των «FAANG»
Ενώ οι μετοχές των FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Alphabet μητρικής της Google) παραμένουν στις προτιμήσεις τόσο των θεσμικών όσο και των ιδιωτών επενδυτών, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη συντριπτική πλειοψηφία των κερδών της αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, πρόσφατα εμφανίστηκε ένας  νέος γύρος προειδοποιήσεων σχετικά με τις μελλοντικές επιδόσεις τους.



Ο Howard Marks του Oaktree διπλασίασε την προειδοποίησή του τον Ιανουάριο του 2018 σχετικά με την πορεία των μετοχών FAANG.
"Όπως ανέφερε όταν κάτι λειτουργεί για έξι, οκτώ, δέκα χρόνια, οι άνθρωποι τείνουν να θεωρούν ότι θα συνεχίσει λειτουργεί έτσι επ' άπειρον.
Εφόσον οι επενδυτές πιστεύουν ότι η μετοχή της Amazon και τα ETFs που ακολουθούν τεχνολογικές μετοχές θα συνεχίσουν να  αυξάνουν τις αποτομήσεις τους θα συνεχίσουν να αγοράζουν.
Όταν όμως αρχίσει η πτώση, θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην αγορα.
Η τελευταία προειδοποίηση της Oaktree ακολουθεί αρκετές προηγούμενες, κυρίως το καλοκαίρι του 2017, όταν προειδοποιούσε ότι ο "εθισμός" στα κέρδη των FAANG αποτελεί από τα πιο τρωτά σημεία των επενδυτών που θα μπορούσαν να βάλει τέλος στη "bull market".
Τον Νοέμβριο του 2016, ο Jeff Gundlach προέτρεψε επίσης τους επενδυτές να αποφύγουν τις μετοχές των FAANG.
Ωστόσο, όλες οι προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί υπόψη και οι εισροές κεφαλαίων στον τομέα της τεχνολογίας συνεχίζουν να τρέχουν με ρυθμούς ρεκόρ, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαζόταν ένα ισχυρόι σοκ για να ανατρέψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.



Σε report προς τους πελάτες, ο Chris Senyek, επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικής της Wolfe Research, προέτρεψε τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τις μετοχές των Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google, λέγοντας ότι «η μεγάλη εμπιστισύνη των επενδυτών έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε επίπεδα "αφροσύνης"».
«Οι επενδυτές κυνηγούν τις πιο ακριβές τεχνολογικές μετοχές, καθώς τις αντιμετωπίζουν ως ασφαλή περιουσιακά στοιχεία εν μέσω της κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, αλλά είναι μια στάση που πιθανότατα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ» αναφέρει ο Chris Senyek.
Αυτή η προειδοποίηση αγνοείται με τις αποτιμήσεις των μετοχών FAANG να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 50% από το 2017.



Εν τω μεταξύ, ο επόμενος πίνακας αποτυπώνει την αδιάκριτη ευφορία που βιώνει η αγορά από την εςποχή της κατάρρευσης των dot.com εταιριών.
Οι ακριβές μετοχές γίνονται ακόμα πιο ακριβές και οι φτηνές μετοχές γίνονται φθηνότερες, ένα σημάδι ότι οι επενδυτές τροφοδοτούν τη δυναμική και δεν ενδοαφέρονται καθόλου για το πόσο πληρώνουν.
Το χάσμα των αποτιμήσεων είναι ιδιαίτερα ακραίο στον χώρο της τεχνολογίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης