Η Μόσχα προτείνει στην Ουάσινγκτον συνεργασία για την επιστροφή των προσφύγων στην Συρία

Η Μόσχα προτείνει στην Ουάσινγκτον συνεργασία για την επιστροφή των προσφύγων στην Συρία
Η Μόσχα προτείνει στην Ουάσινγκτον συνεργασία για την επιστροφή των προσφύγων στην Συρία
Η Ρωσία πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργασθούν για την επιστροφή των προσφύγων στην Συρία, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής Trump - Putin, ανακοίνωσε σήμερα (20/7) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
"Συγκεκριμένες προτάσεις για την οργάνωση του έργου με στόχο την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους απεστάλησαν στην αμερικανική πλευρά", δηλώνει σε ανακοίνωσή του υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου, ο στρατηγός M. Mizincev.
Οι προτάσεις "λαμβάνουν υπ' όψιν συμφωνίες που έγιναν ανάμεσα στον ρώσο και τον αμερικανό πρόεδρο κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Ελσίνκι", διευκρινίζει ο ρώσος στρατηγός.
Η Ρωσία προτείνει την προετοιμασία ενός κοινού σχεδίου για την επιστροφή των σύρων προσφύγων στους τόπους όπου κατοικούσαν πριν από την σύρραξη, κυρίως εκείνων που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία και τον Λίβανο.
Με το στόχο αυτόν, η Μόσχα προτείνει την σύσταση ομάδας εργασίας με την συμμετοχή Ρώσων, Αμερικανικών και Ιορδανών με βάση το ρωσο-ιορδανικό Συντονιστικό Κέντρο στο Αμάν, καθώς και την σύσταση αντίστοιχου κέντρου στον Λίβανο.
Η Ρωσία, η οποία πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στην Συρία από τον Σεπτέμβριο 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Assad, προτείνει επίσης στις ΗΠΑ τον σχηματισμό κοινής ομάδας για την χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης των συριακών υποδομών , διευκρινίζει ο στρατηγός Mizincev.
"Οι ρωσικές προτάσεις εξετάζονται από την αμερικανική πλευρά", προσθέτει.
Την περασμένη Δευτέρα, Putin και Trump δήλωσαν ότι συμφώνησαν ως προς πολλά θέματα, κυρίως για την Συρία, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες , έπειτα από την διμερή συνάντηση κορυφής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS