Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2018, στο +3%

Γερμανία: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2018, στο +3%
Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων εννέα ετών αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/7) της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +2,7% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου από τον Σεπέμβριο του 2017.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,3%, έναντι ανόδου +0,5% τον Μάιο του 2018 και έναντι προβλέψεων επίσης στο +0,3%.
Οι τιμές της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά +6,2%, ενώ τα ενδιάμεσα αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,2% και +0,5% αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τις τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, παρουσίασαν άνοδο της τάξεως του +1,6%, ενώ οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθαών ενισχύθηκαν κατά +1,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές στον τομέα της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης