Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Στο +0,37% και τα 72,85 δολ. ανά βαρέλι

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Στο +0,37% και τα 72,85 δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 68,36 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (29/7) το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, δεχόμενο ώθηση από τα σχόλια από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας ότι οι εξαγωγές της χώρας θα υποχωρήσουν τον Αύγουστο, εν μέσω πιθανής πτώσης στα αποθέματα αργού.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,85 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 68,36 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ, Adeeb Al-Aama, οι εξαγωγές της χώρας για τον Αύγουστο του 2018 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως, σε μία προσπάθεια περιορισμού της υπέρμετρης παραγωγής.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν και από την είδηση ότι τα αποθέματα πετρελαίου στη βάση διανομή πετρελαίου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Ωστόσο, παρά την άνοδο που σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο, για το σύνολο της εβδομάδας έχει σημειώσει πτώση, λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Οι αγορές είναι προβληματισμένες, όχι μόνο απέναντι σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά και απέναντι σε έναν συναλλαγματικό πόλεμο», σχολίαζει ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης