Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε περιοχή διόρθωσης ο χρυσός - Νέα χαμηλά έτους, με πτώση 0,3% στα 1.224 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε περιοχή διόρθωσης ο χρυσός - Νέα χαμηλά έτους, με πτώση 0,3% στα 1.224 δολ. ανά ουγγιά
To πολύτιμο μέταλλο εισήλθε σε περιοχή διόρθωσης, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 10% από το αποκορύφωμά του στις 15 Ιανουαρίου 2018, στα 1.362,90 δολ.
Σε νέα χαμηλά ενός έτους διολίσθησε σήμερα (19/7/2018) ο χρυσός, διολισθαίνοντας κι επίσημα σε περιοχή διόρθωσης, καθώς καταγράφει απώλειες άνω του 10% από το αποκορύφωμά του τον Ιανουάριο του 2018.
Ο χρυσός δέχτηκε και σήμερα πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, αν και δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) συνέβαλαν στον περιορισμό των κερδών του αμερικανικού νομίσματος και -κατά συνέπεια- σε «μάζεμα» των απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο.
Ο Donald Trump δήλωσε ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια,
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο «CNBC», ο Trump εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed μπορεί να φέρουν τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατηρούν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική.
Ο ίδιος τόνισε ότι και το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, την ώρα που «το κινεζικό νόμισμα πέφτει σαν βράχος».
Το δολάριο είχε βρει νωρίτερα στήριξη σε ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω των 48,5 ετών, καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να ενδυναμώνονται.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000, στις 207.000, την εβδομάδα έως τις 14 Ιουλίου 2018, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 220.000 την περασμένη εβδομάδα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,90 δολ. ή 0,3% στα 1.224 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να εισέρχεται σε περιοχή διόρθωσης, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 10% από το αποκορύφωμά του στις 15 Ιανουαρίου 2018, στα 1.362,90 δολ.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου ενισχυόταν μόλις κατά 0,1%, στις 95,12 μονάδες, ενώ το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,1% σε σχέση με το δολάριο, στο 1,165 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης