Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στρατηγική Salvini …μπορεί να μειώσει τους θανάτους των παράνομων μεταναστών στην Μεσόγειο και οι αδίστακτες ΜΚΟ

tags :
Η στρατηγική Salvini …μπορεί να μειώσει τους θανάτους των παράνομων μεταναστών στην Μεσόγειο και οι αδίστακτες ΜΚΟ
Μόνο το 2018 περίπου 14.678 παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ελλάδος, περίπου 17,8 χιλ στην Ιταλία και 18 χιλιάδες στην Ισπανία.
Πάνω από 1800 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένοι νεκροί η αγνοούνται μόνο το 2018 μεταξύ των παράνομων μεταναστών στην Μεσόγειο Θάλασσα.
Μόνο στην Ιταλία από το 2014 έχουν φθάσει στις ακτές της χώρας περίπου 600.000 παράνομοι μετανάστες κυρίως από την Αφρική.
Μόνο το 2018 περίπου 14.678 έχουν φθάσει στις ακτές της Ελλάδος, περίπου 17,8 χιλ στην Ιταλία και 18 χιλιάδες στην Ισπανία.
Ο M. Salvini της Lega North και υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας αναζητάει λύσεις ώστε η Μεσόγειος να μην καταλήγει σε θάλασσα θανάτου για τους παράνομους μετανάστες.
Εάν οι χώρες της Νοτίου Ευρώπης περάσουν το μήνυμα ότι δεν θα δέχονται ανεξέλεγκτα μετανάστες οι άνθρωποι κυρίως από τις αφρικανικές χώρες θα επανεξετάζουν τα σχέδια τους να ταξιδέψουν στην Μεσόγειο με ρίσκο την ζωή τους και με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Migrant arrivals by sea across the Mediterranean
Η παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Συρία με αφορμή, πρόσχημα ή αιτία τον 7ετή πόλεμο που μαίνεται στην χώρα.
Όμως η παράνομη μετανάστευση έχει εξαπλωθεί και πλέον από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση καταγράφονται χιλιάδες μετακινήσεις πληθυσμών.
Π.χ. μόνο στην Ιταλία 600 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές εκ των οποίων πάνω από 300 χιλιάδες είναι από αφρικανικά κράτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση του Salvini στην Ιταλία είναι η ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς δεν μπορεί η Νότια Ευρώπη να παγιδευτεί στα παιχνίδια των MKO οι περισσότερες των οποίων υποστηρίζονται από τον George Soros.
Το Proactiva Open Arms μια ΜΚΟ δημοσίευσε φωτογραφίες ανθρώπων από το Καμερούν που βρέθηκαν στην θάλασσα.
Ουσιαστικά μαίνεται μια μάχη όπου οι ΜΚΟ προσπαθούν να επιβάλλουν στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης την παράνομη μετανάστευση και ουσιαστικά να νομιμοποιήσουν την παρανομία.
Με βάση την προπαγάνδα των ΜΚΟ ειδικά στα αφρικανικά κράτη πολλοί αφρικανοί αποφασίσουν να βρουν την τύχη τους στην Ευρώπη και αντί να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό επιλέγουν την παράνομη μετανάστευση.
Οι ΜΚΟ τι κάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τους λαθρέμπορους, προφανώς απολύτως τίποτε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Όμως ποιο είναι το αποτέλεσμα των ΜΙΚΟ που έχουν οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες πολίτες;
Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν αναφερθεί νεκροί ή αγνοούνται στη Μεσόγειο το 2018 και τουλάχιστον 16 περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν πρόσφατα, όταν ένα σκάφος με λαθρομετανάστες ναυάγησε στην βόρεια Κύπρο.
Η ακτοφυλακή της Λιβύης δήλωσε ότι διέσωσε 165 μετανάστες, σχεδόν 80 ναυτικά μίλια (148 χλμ.) από την ακτή.
Η ΜΚΟ Proactiva Open Arms κατηγορεί τις αρχές της Λιβύης και της Ιταλίας για τους θανάτους χιλιάδων πολιτών όμως την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι ΜΚΟ όπου προπαγανδίζουν στους πολίτες της Αφρικής…ότι είναι εύκολη η μετανάστευση στην Ευρώπη δια της παρανομίας.
Οι ΜΚΟ κατηγορούν την ακτοφυλακή της Λιβύης ότι αντιμετωπίζει σκληρά τους μετανάστες και έχουν καταδικάσει την πρακτική της κράτησής τους σε ανθυγιεινά, κέντρα κράτησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει αυτό τον φαύλο κύκλο θανάτου.
Λέει ότι τέτοιες διασώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ακτοφυλακή της Λιβύης, και κατηγορεί τις φιλανθρωπικές οργανώσεις ότι ενθαρρύνουν τους αδίστακτους λαθρέμπορους.
Σε ένα tweet (στα ιταλικά), ο Salvini δήλωσε:
 "Δύο ισπανικά πλοία των ΜΚΟ επέστρεψαν στη Μεσόγειο και αναμένουν να μεταφέρουν ανθρώπους, αδρά αμοιβόμενα, θα βλέπουν μόνο τα ιταλικά λιμάνια μόνο σε φωτογραφίες".
Από το 2014 περισσότεροι από 600.000 παράνομοι μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφρικανοί, έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας.
Μέχρι στιγμής για το 2018 περίπου, 50.872 έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη - λιγότεροι από τους μισούς της αντίστοιχης περιόδου του 2017 -  λέει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Περισσότερα έφτασαν στην Ισπανία από ότι στην Ιταλία: 18.061 από τον Ιανουάριο, έναντι 17.827.
Η μείωση του αριθμού μεταναστών προς την Ιταλία οφείλεται κυρίως στη στενή συνεργασία με την ακτοφυλακή της Λιβύης.
Ο Salvini δήλωσε ότι «τα ψέματα και οι προσβολές από ορισμένες ξένες ΜΚΟ επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο: η μείωση των αναχωρήσεων και των αφίξεων σημαίνει μείωση των θανάτων και μείωση των κερδών των λαθρεμπόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης