Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Ραγδαία επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Τουρκία το 2019 - Στο 3,5% από 7,4% το 2017

IIF: Ραγδαία επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Τουρκία το 2019 - Στο 3,5% από 7,4% το 2017
Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών σημειώνει ότι η ανάπτυξη στην Τουρκία επιβραδύνεται, καθώς αυξάνεται το καθοδικό ρίσκο
Σημαντική επιδείνωση κατέγραψε το κλίμα στις αγορές, με τη λίρα να δέχεται ισχυρές πιέσεις,  μετά την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου Rejep Tayyip Erdogan και τον διορισμό του γαμπρού του  Berat Albayrak,  στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με το IIF.
Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών σημειώνει ότι η ανάπτυξη στην Τουρκία επιβραδύνεται, καθώς αυξάνεται το καθοδικό ρίσκοκαι αναμένει σημαντική επιδείνωση το 2019.
Η εξωτερική χρηματοδότηση παραμένει ανθεκτική σε μια περίοδο μεταβλητότητας, ωστόσο το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί, σημειώνει το IIF.
Ως εκ τούτου, το ρίσκο μιας ραγδαία περιορισμένης πρόσβασης στα εξωτερικών κεφάλαια, παραμένει υψηλό.
«Αναμένουμε σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία το 2019, εν μέσω πιο «σφικτών» χρηματοοικονομικών συνθηκών», σημειώνουν οι αναλυτές του IIF.
Ειδικότερα, το IIF αναμένει επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 5% το 2018 από 7,4% το 2017 και στο 3,5% το 2019, δεδομένου ότι θα υπάρξει σύσφιξη της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να μειωθούν οι μακροοικονομικές ισορροπίες.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης