Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ο Zaev με το δημοψήφισμα περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"

Προκαλεί ο Zaev με το δημοψήφισμα περί
O Zaev ανέφερε ότι το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ετυμηγορία του λαού θα είναι τελική για όλα τα πολιτικά κόμματα
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες της πΓΔΜ τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Με βάση το ερώτημα που θα τεθεί αφενός προτάσσουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δέλεαρ για τους πολίτες της FYROM αφετέρου γίνεται λόγος περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" για λόγους πολιτικών εντυπώσεων.
Ορισμένοι θα σπεύσουν να αναφέρουν ότι το όνομα της FYROM στο εσωτερικό "είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας" οπότε δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το όνομα της συμφωνίας δηλαδή Βόρειας Μακεδονίας, όμως το ερώτημα έχει στόχο να εκμεταλλευτεί το "εθνικό" συναίσθημα των σκοπιανών. 
Όπως αναμενόταν, το ερώτημα είναι το εξής:
«Είστε υπέρ της ένταξης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Δημοκρατία της Ελλάδας;».
O Zaev ανέφερε ότι το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ετυμηγορία του λαού θα είναι τελική για όλα τα πολιτικά κόμματα.
Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης VMRO - DPMNE, Hristijan Mickoski αποχώρησε από τη συνάντηση, ζητώντας και νέο γύρο διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αργότερα σήμερα Πέμπτη (19/7).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης