Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/7) στοιχεία της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1,4%, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +2,9%, έναντι ανόδου +4,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,7%.
Η μηνιαία πτώση για τις βασικές λιανικές πωλήσεις, από τις οποίες εξαιρούνται οι πωλήσεις οχημάτων και καυσίμων, διαμορφώθηκε στο -0,6%, αντιστρέφοντας την άνοδο της τάξεως του +1,4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, για το σύνολο του δευτέρου τριμήνου 2018, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +2,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2004.
Σύμφωνα με την ONS, τα ισχυρά στοιχεία για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, ο οποίος αποτελεί το 5% της συνολικής οικονομίας, αναμένεται να ενισχύσει το ΑΕΠ της Βρετανίας κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο.
Γι το σύνολο του τριμήνου, οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο, ενώ στον αντίποδα, ο τομέας των ρούχων σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση, εν μέσω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης