Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,81% και τα 1.217,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά άνω του ενός έτους παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,81% και τα 1.217,90 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, ασκόντας πιέσεις στον χρυσό
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (19/7) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η άνοδος τους δολαρίου έχει επηρεάσει αρνητικά το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 11:43 π.μ. τα συμβόλαια παράδοσης για τον Αύγουστο 2018 καταγράφουν πτώση της τάξεως του -0,81% στα 1.217,90 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 95,18 μονάδες, ενώ προηγούμενως είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στις 85,40 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Η ενισχυμένη οικονομική ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη της Fed συμβάλλουν στη στήριξη του δολαρίου», σχολιάζει ο πρόεδρος του Via Nova Investment Management, Alan Gayle, προσθέτονας ότι «τα υψηλότερα βραχυπρόθεσμα επιτόκια καθιστούν το δολάριο περισσότερο ελκυστικό σε σχέση με άλλα νομίσματα».
Επιπλέον, οι εμπορικές σχέσεις παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προσφέρει στις ΗΠΑ μία σημαντική εμπορική συμφωνία σύντομα.
Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Larry Kudlow ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, θα φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «μία σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης