Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε δύο δόσεις τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ για τους συνταξιούχους της Αγροτικής

Σε δύο δόσεις τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ για τους συνταξιούχους της Αγροτικής
Η πρώτη δόση θα πιστωθεί στο λογαριασμό στις 2 Αυγούστου μαζί με την επικουρική του Αυγούστου

Σε δύο δόσεις θα καταβληθούν  για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά από την εσφαλμένη παρακράτηση του ΑΚΑΓΕ στους συνταξιούχους της ΑΤΕ.
Η πρώτη δόση θα πιστωθεί στο λογαριασμό στις 2 Αυγούστου μαζί με την επικουρική του Αυγούστου.
Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί η επιστροφή αναδρομικών ποσών κατά μέσο όρο ύψους 260 ευρώ  σε συνολικά 200.000 συνταξιούχους 23 επικουρικών ταμείων.Η δεύτερη δόση θα πιστωθεί στους συνταξιούχους της ΑΤΕ γύρω στις 10 Αυγούστου.
Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ), της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ), όπως και διάφορες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ, το Μάιο που καταβλήθηκαν διορθωμένες οι επικουρικές συντάξεις χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στο καθαρό ποσό της σύνταξής τους.
Συγκεκριμένα 144.727 συνταξιούχοι είδαν μηνιαίο κέρδος από 1 έως και 20 ευρώ τον μήνα.
Άλλοι 40.683 συνταξιούχοι είδαν από τον Μάιο αύξηση 20 έως 40 ευρώ τον μήνα, ενώ μεγαλύτερα ποσά, δηλαδή από 40 έως 60 ευρώ τον μήνα, δικαιούνταν 12.862 συνταξιούχοι.
Το σύστημα εντόπισε και 77 δικαιούχους που είχαν μηνιαίες αυξήσεις 60-83 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης