Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανάσα» για τον χρυσό μετά από τρεις ημέρες απωλειών - Οριακή άνοδος στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
«Ανάσα» για τον χρυσό μετά από τρεις ημέρες απωλειών - Οριακή άνοδος στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός, «γλιτώνοντας» τη διολίσθησή του σε έδαφος διόρθωσης για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (18/7/2018) ο χρυσός, «γλιτώνοντας» στο… παρά πέντε την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και τη διολίσθησή του σε έδαφος διόρθωσης για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.
Ο χρυσός κατάφερε προς το τέλος της συνεδρίασης να γυρίσει σε θετικό έδαφος, καθώς το δολάριο περιόρισε τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε από νωρίς, στον απόηχο των θετικών σχολίων που έκανε χθες ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, περί τις 21:00, ο δείκτης δολαρίου U.S. Dollar Index (DXY), ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,1% στις 95,05 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλό τριών εβδομάδων των 95,407 μονάδων.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1647 δολ.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Μιλώντας χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Powell άφησε χθες να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί πολύ γρήγορα στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής και ότι θα είναι ευέλικτη απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Στην κατάθεσή του, ο Powell ανέφερε πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με έναν αρκετά ταχύ ρυθμό για να δικαιολογηθούν οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές εντός του 2018 και αναμένεται να εγκρίνει δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους.
Σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Powell προειδοποίησε πως ο εμπορικός προστατευτισμός που ακολουθεί η Ουάσιγκτον αναμένεται να βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο Powell αναφέρθηκε και στη νομισματική σύσφιξη, υπογραμμίζοντας πως ο ισολογισμός –ο οποίος διογκώθηκε από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης– θα επιστρέψει «σε φυσιολογικά επίπεδα, σε 3 με 4 χρόνια».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 60 σεντς ή κάτω του 0,1% στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε κατέλθει στα 1.227,30 δολ. - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Ένα κλείσιμο σήμερα σε επίπεδα κάτω των 1.226 δολ., θα σηματοδοτούσε την είσοδο του πολύτιμου μετάλλου σε έδαφος διόρθωσης, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016. 
Σημειώνεται ότι ο χρυσός σημειώνει απώλειες 10% από το αποκορύφωμα των 1.362,90 δολ. στις 15 Ιανουαρίου 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης