Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το δολάριο, στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Στις 95,407 μονάδες ο δείκτης δολαρίου

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το δολάριο, στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Στις 95,407 μονάδες ο δείκτης δολαρίου
Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε το δολάριο, στον απόηχο των θετικών σχολίων του προέδρου της Fed για την αμερικανική οικονομία
Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα (18/7/2018) το δολάριο, στον απόηχο των θετικών σχολίων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για την αμερικανική οικονομία.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street παραμένει κοντά σε υψηλά πέντε μηνών, καθώς δέχεται ώθηση από τα ισχυρά κέρδη μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.
Ειδικότερα, περί τις 20:00, ο δείκτης δολαρίου U.S. Dollar Index (DXY), ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,1% στις 95,05 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλό τριών εβδομάδων των 95,407 μονάδων.


Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1657 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 112,8 γιεν.
Μιλώντας χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Powell άφησε χθες να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί πολύ γρήγορα στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής και ότι θα είναι ευέλικτη απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Στην κατάθεσή του, ο Powell ανέφερε πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με έναν αρκετά ταχύ ρυθμό για να δικαιολογηθούν οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων.
«Συνολικά, βλέπουμε κάπως ισορροπημένο τον κίνδυνο μιας απροσδόκητης αποδυνάμωσης της οικονομίας, ενώ είναι εφικτή η ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι αναμένουμε σήμερα», δήλωσε ο Powell.
Ο διοικητής της Fed πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν «σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στο πρώτο», ενώ δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ενθαρρυντικά.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές εντός του 2018 και αναμένεται να εγκρίνει δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης