Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο με τη στάση Trump έναντι Putin, το 55% των Αμερικανών

tags :
Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο με τη στάση Trump έναντι Putin, το 55% των Αμερικανών
Δυσαρεστημένοι οι Αμερικανοί με τη στάση του Προέδρου τους έναντι του Vladimir Putin
Δυσαρεστημένο με τη φιλική στάση του Donald Trump έναντι του Vladimir Putin, δηλώνει πάνω από το ήμισυ των Αμερικανών πολιτών, όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πρακτορείο «Reuters».
Ειδικότερα, η δημοσκόπηση η οποία και διεξήχθη στο περιθώριο της συνάντησης των δύο Προέδρων στις 16/7, στο Ελσίνκι, υποδεικνύει πως το 55% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένο από τη στάση του Προέδρου της χώρας, αντίθετα προς το 37% που δηλώνει ικανοποιημένο.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος εξέπληξε ακόμα και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, τηρώντας μια σημαντικά ήπια στάση απέναντι στο Ρώσο Πρόεδρο, για τον οποίο και προέβη σε ιδιαιτέρως κολακευτικούς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας ακόμη και τις αρχές της χώρα του για «ηλιθιότητα» όσον αφορά το ζήτημα των ισχυρισμών εμπλοκής της Ρωσίας στα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών.
Εχθές, έκανε λόγο για «μεγάλα αποτελέσματα», αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Vladimir Putin.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης αγάπησαν την εμφάνιση μου στη συνέντευξη Τύπου μου στο Ελσίνκι.
Ο Putin και εγώ συζητήσαμε πολλά σημαντικά θέματα στη συνάντηση που προηγήθηκε.
Τα πήγαμε καλά που στην πραγματικότητα ενόχλησε πολλούς επικριτές μου που ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας.
Μεγάλα αποτελέσματα θα έρθουν!» σχολίασε.
Επίσης, τόνισε ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.
Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, επεσήμανε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Δήλωσε επίσης ότι αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμειξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας όμως ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών.
O D.Trump διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018.
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι με τον Putin συζήτησε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ελπίζει κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Putin για τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως καθώς και για το θέμα της Βόρειας Κορέας, για το οποίο, όπως υπογράμμισε, «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».
Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν τη συνάντησή του με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με τα πυρά Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με τη στάση που τήρησε κατά τη συνάντηση του με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, αναφορικά με τις καταγγελίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John McCain έκανε λόγο για μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές Αμερικάνου Pροέδρου στην ιστορία, ενώ επεσήμανε πως η συνάντηση στο Ελσίνκι ήταν ένα «τραγικό λάθος».
Από την πλευρά του, ο πρώην διευθυντής της CIA, John Brenan, ζήτησε την παραπομπή του αμερικανού προέδρου για εσχάτη προδοσία.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον ρώσο ομόλογό του, ο D.Trump άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Putin όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμείχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.
Ο Trump δήλωσε σήμερα ότι η δήλωσή του αυτή χρειάζεται διευκρίνιση, καθώς, όπως επεσήμανε, αυτό που εννοούσε είναι δεν βλέπει κανέναν λόγο για τον οποίο δεν παρενέβη η Ρωσία στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης