Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τα 900 δισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Amazon!

tags :
Ξεπέρασε τα 900 δισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Amazon!
Στο «κλαμπ» των 900 δισ. δολαρίων η Amazon
Στο «κλαμπ» των 900 δισ. δολαρίων εισήλθε σήμερα (18 Ιουλίου 2018) η Amazon, με τη χρηματιστηριακή της αξία στη Wall Street να ξεπερνά το ορόσημο και να υπολείπεται, πλέον, μόνο της Apple (936,9 δισ. δολάρια).
Η μετοχή εκτοξεύθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 1858,9 δολαρίων!
Στις 18:15, η μετοχή αντέστρεψε την ανοδική πορεία, καταγράφοντας υποχώρηση της τάξεως του 0,3%, στα 1838 δολάρια -893 δισ. η κεφαλαιοποίηση.
Ακολουθούν οι Alphabet, Microsoft και Facebook, με χρηματιστηριακή αξία ύψους 826 δισ., 806 δισ. και 600 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.
Η Amazon παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, επίδοση υπερδιπλάσια από την αντίστοιχη των 724 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 51 δισεκ. δολάρια, επίδοση κατά 43% ενισχυμένη σε ετήσια σύγκριση.

Διαβάστε: Η Amazon των δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρνείται να συνεισφέρει σε ταμείο για άστεγους στο Σιάτλ

Η Amazon το πιο πολύτιμο brand για το 2018 – Ακολουθούν Apple και Google

Οι τεχνολογικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών κυριάρχησαν (και) το 2018 στην κατάταξη της βρετανικής Brand Finance με τα πολυτιμότερα brands του κόσμου, με την Amazon να κερδίζει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τις Apple και Google.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η αξία (όχι η χρηματιστηριακή) του brand για τους τρεις κολοσσούς της Silicon Valley ξεπερνά τα 150, 146 και 120 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα, επιδόσεις αυξημένες σε σύγκριση με ένα έτος νωρίτερα.
Στην περυσινή κατάταξη, την πρώτη θέση είχε καταλάβει η Google, με τις Apple και Amazon να κατατάσσονται στην δεύτερη και τρίτη θέση.
Η Samsung και το Facebook «σκαρφάλωσαν» στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν (με φθίνουσα σειρά) οι AT&T, Microsoft, Verizon, Walmart και ICBC.
Αναλυτικότερα:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης