Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (ΕΕ): Το πρόστιμο στην Google δεν έχει σχέση με το πώς αισθάνομαι για τις ΗΠΑ

Vestager (ΕΕ): Το πρόστιμο στην Google δεν έχει σχέση με το πώς αισθάνομαι για τις ΗΠΑ
«Συμπαθώ πολύ τις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, ανακοινώνοντας την επιβολή του προστίμου - μαμούθ, ύψους 4,34 δισ. ευρώ στην Google
Τη διαβεβαίωση ότι συμπαθεί πολύ τις ΗΠΑ, έδωσε σήμερα (18/7/2018) η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, ανακοινώνοντας την επιβολή του προστίμου - μαμούθ, ύψους 4,34 δισ. ευρώ στην Google.
Η Vestager απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι η Επίτροπος «μισεί» τη χώρα του λόγω των αντιμονοπωλιακών ενεργειών της εναντίον των αμερικανικών επιχειρήσεων.
«Συμπαθώ πολύ τις ΗΠΑ», δήλωσε η Vestager κατά τη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε το πρόστιμο ρεκόρ στην Google, ερωτηθείσα σχετικά τα σχόλια που έκανε ο Trump στη σύνοδο κορυφής των G7 τον περασμένο μήνα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, ότι «η κυρία σας για τους φόρους, μισεί τις ΗΠΑ», σύμφωνα με συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής.
Η Vestager τόνισε ότι ως Δανή έχει την προδιάθεση να αισθάνεται θετικά απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αλλά το γεγονός είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς αισθάνομαι.
Καμία απολύτως.
Αφορά απλά την επιβολή του νόμου περί ανταγωνισμού, το κάνουμε στον κόσμο, αλλά δεν το κάνουμε σε πολιτικό πλαίσιο», συμπλήρωσε.
Η Vestager πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το δίκαιο περί ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από το πολιτικό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης