Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία «ξεφορτώνεται» τα αμερικανικά ομόλογα - «Βουτιά» στα 14,9 δισ. δολ. τον Μάιο 2018

Η Ρωσία «ξεφορτώνεται» τα αμερικανικά ομόλογα - «Βουτιά» στα 14,9 δισ. δολ. τον Μάιο 2018
H κατοχή των κρατικών αμερικανικών τίτλων από τη Μόσχα υποχώρησε τον Μάιο του 2018 στα 14,9 δισ. δολ., από 47,7 δισ. δολ. τον Απρίλιο
Στη ρευστοποίηση μεγάλου μέρους των κρατικών αμερικανικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της προχώρησε η Ρωσία τον Μάιο του 2018, με την «απειλή» του προέδρου Putin για «διαφοροποίηση των κρατικών αποθεματικών της Ρωσίας» να γίνεται πράξη.
Από ότι φαίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση, το κίνητρο είναι μάλλον πολιτικό παρά οικονομικό, δεδομένου του ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται πλέον στους 33 σημαντικούς κατόχους τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου, καθώς η κατοχή αμερικανικών ομολόγων έχει υποχωρήσει πολύ χαμηλότερα από το όριο των 30 δισ. δολ.
Ειδικότερα, η κατοχή των κρατικών αμερικανικών τίτλων από τη Μόσχα υποχώρησε τον Μάιο του 2018 στα 14,9 δισ. δολ. , από 47,7 δισ. δολ. τον Απρίλιο.
 


Ερωτώμενος σχετικά με την απουσία της Ρωσίας από τη λίστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αγορά κρατικών ομολόγων της χώρας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και η ζήτηση παραμένει ισχυρή.
Όπως τόνισε, το υπουργείο δεν σχολιάζει τη στάση μεμονωμένων επενδυτών ή επενύσεων.
Η Κίνα παραμένει ο βασικός κάτοχος αμερικανικών ομολόγων, με τη συμμετοχή της να ξεπερνά τα 1,18 τρισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η Ιαπωνία με κατοχή που ξεπερνά τα 1,03 τρισ. δολ.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης