Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο των δηλώσεων Powell (Fed) - Στο -0,37% και τα 1.222,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο των δηλώσεων Powell (Fed) - Στο -0,37% και τα 1.222,80 δολ. ανά ουγγιά
Η περαιτέρω άνοδος του αμερικανικού δολαρίου συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (18/7) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά ενός έτους, δεχόμενος πιέσεις από τα σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, ο οποίος ενίσχυσε τις απόψεις ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, περί τις 10:33 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.222,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει την άνοδο έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,15% και τα 113,06 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29%, στις 95 μονάδες, ενώ προηγούμενως είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στις 95,05 μονάδες.
Ο πρόεδρος της Federal Reserlve δήλωσε χθες (17/7) ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ότι η τράπεζα αραμένει προσηλωμένη στη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η προστατευτισμός θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη.
«Σε γενικές γραμμές, οι χώρες που έχουν παραμείνει ανοιχτές στο εμπόριο και δεν έχουν βάλει φραγμούς και δασμούς, έχουν αναπτυχθεί ταχύτερα», σχολίασε ο Powell, για να προσθέσει ότι αυτές οι χώρες «έχουν υψηλότερα έσοδα και μεγαλύτερη παραγωγικότητα».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Kansas City Fed, Esther George, δήλωσε ότι «η σταδιακή αύξηση επιτοκίων είναι απαραίτητη ώστε να επιστρέψει η νομισματική πολιτική σε ουδέτερη στάση», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχει μία αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μακριά ή πόσο γρήγορα θα χρειαστεί να προχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης