Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Επίσημα δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την Τουρκική Δικαιοσύνη σε βάρος των δύο Ελλήνων
Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου από τις τουρκικές Αρχές και έκτοτε κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η θέση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών κατά τις χθεσινές τοποθετήσεις τους στο τουρκικό δικαστήριο, που απέρριψε για πέμπτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης τους, ο Άγγελος Μητρετώδης ανέφερε ότι «δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος» ενώ και ο Δ. Κούκλατζης κινήθηκε στο ίδιο πνεύματα, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».
Από την πλευρά του ο Τούρκος εισαγγελέας υποστήριξε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» ενώ και παρά τις ενέργειες από την ελληνική πλευρά για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία, ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Τζανακόπουλος: Παίζει με τις ζωές των δύο στρατιωτικών ο Erdogan

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.
«Προφανώς το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν το χρησιμοποιεί για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο, δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες, όμως όλα εξαρτώνται από την τουρκική Εισαγγελία, που στο σύστημα της χώρας είναι εξαρτώμενη από την τουρκική Κυβέρνηση.
Ο κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 17/7 η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το έκτο αίτημα αποφυλάκισής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης