Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,62% και τα 71,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,62% και τα 71,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,61% στα 66,75 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες σημείωνει για μία ακόμη ημέρα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την νέα αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να σημειωθεί πτώση.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,61% στα 66,75 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιστούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη των 600 χιλ. βαρελιών, γεγονός που αναζοπυρώνει τις ανησυχίες για υπερπροσφορά στην αγορά.
Μάλιστα, τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα αργού να έχουν υποχωρήσει κατά 3,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου.
Οι επενδυτές πλέον αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Ινιστοτούτου, αναμένται να προκαλέσουν περαιτέρω πτώση του μαύρου χρυσού.
Σε ότι αφορά η ζήτηση, το BMI Research εκτιμά ότι οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
«Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη του εμπορίου θα ασκήσει πιέσεις στη φυσική ζήτηση προς το πετρέλαιο, με τους τομείς των ναυτιλιακών, των οδικών και των εναέριων μεταφορών να αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο», σχολίασε το BMI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης