Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – Νέα επίθεση κατά Τσίπρα, κυβέρνησης

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – Νέα επίθεση κατά Τσίπρα, κυβέρνησης
Στις 14:00 η συνεδρίαση - Που θα εστιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ
Νέα σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αιχμή την οικονομία και τη συμφωνία για το Σκοπιανό αναμένεται να εξαπολύσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ο κ.Μητσοτάκης θα διατηρήσει υψηλούς τους τόνους και στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες με το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις καταγγελίες για το δάνειο και την πλαστογραφημένη ασφαλιστική ενημερότητα του αδερφού του πρωθυπουργού στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, θέλοντας να αποδομήσει τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».
Ο κ.Μητσοτάκης στο μέτωπο της οικονομίας θα επαναλάβει την πάγια θέση του ότι όχι μόνο η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, αλλά μπαίνει στο 4ο μνημόνιο ενώ θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους συνταξιούχους με αφορμή το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις.
Όσον αφορά το Σκοπιανό ο κ.Μητσοτάκης θα υποστηρίξει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή ενώ με αφορμή τις τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις θα καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συσκοτίσει μια υπόθεση στην οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απολύτως αντίθετοι με τη συμφωνία που υπεγράφη.
Σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβει το μόνιμο αίτημα του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, θα ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος να παραμείνουν σε εκλογική εγρήγορση καθώς από τη ΝΔ δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού ακόμα και εντός του φθινοπώρου του 2018 και το παράδειγμα θα δώσει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος από αύριο Πέμπτη 18/7 θα αρχίσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Κρήτη.
Απώτερος στόχος του αφενός να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα και αφετέρου να παρουσιάσει και να επικοινωνήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ.
Ήδη χθες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά στη φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του.
«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τη φορολογία με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
Προφανώς θα μειώσουμε τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία που είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους τους Έλληνες.
Και θα ξαναδούμε τον σχεδιασμό της φορολογικής κλίμακος με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όταν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες», είπε ο κ.Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης