Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο, στα 68,08 δολ. ανά βαρέλι - Στα 72 δολ. το Brent

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο, στα 68,08 δολ. ανά βαρέλι - Στα 72 δολ. το Brent
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Ιουλίου
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (17/7/2018) το πετρέλαιο, καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ και σε νέες διαταραχές στην προσφορά πετρελαίου στη Βενεζουέλα.
Οι διαταραχές της προσφοράς στη Βενεζουέλα επέστρεψαν στο προσκήνιο, καθώς δύο από τους τέσσερις εγκαταστάσεις διύλισης αργού της χώρας προγραμματίζονται να υποβληθούν σε συντήρηση τις επόμενες εβδομάδες.
Οι μονάδες έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται συνδυαστικά 700.000 βαρέλια ανά ημέρα.
Χθες, το πετρέλαιο είχε διολισθήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, στον απόηχο των δηλώσεων του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει εξαιρέσεις στις κυρώσεις κατά του Ιράν.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό έκλεισαν με οριακή άνοδο 2 σεντς, στα 68,08 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες είχαν διολισθήσει στα 68,1 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 4,1%.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,4% στα 72,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 71,35 δολ. ανά βαρέλι - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου.
Το Brent είχε καταγράψει απώλειες 4,6% τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Ιουλίου.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης