Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: O κόσμος πρέπει να αντισταθεί στον κυνισμό, παρά την άνοδο των «τυράννων»

tags :
Obama: O κόσμος πρέπει να αντισταθεί στον κυνισμό, παρά την άνοδο των «τυράννων»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει βυθιστεί σε «περίεργες και αβέβαιες εποχές»
Ο κόσμος θα πρέπει να αντισταθεί στον κυνισμό, παρά την άνοδο «τυράννων», δήλωσε σήμερα (17/7/2018) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, σε μια προφανή αναφορά στους λαϊκιστές ηγέτες που έχουν βρεθεί στην εξουσία σε αρκετές χώρες.
Ο πρώην Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατονόμασε τον Ρεπουμπλικάνο διάδοχό του, Donald Trump, αλλά η σημερινή του ομιλία ήταν μεταξύ των πιο έντονων σχολίων που έκανε σχετικά με την πολιτική μετά την αποχώρησή του από τον Ιανουάριο του 2017.
«Ακριβώς όπως οι άνθρωποι μίλησαν για τον θρίαμβο της δημοκρατίας στη δεκαετία του '90, οι άνθρωποι τώρα μιλάνε για τον θρίαμβο του φυλετισμού και της πολιτικής των τυράννων.
Αλλά πρέπει να αντισταθούμε σε αυτόν τον κυνισμό», δήλωσε ο Obama σε εκδήλωση για την 100ή επέτειο από τη γέννηση του Nelson Mandela.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει βυθιστεί σε «περίεργες και αβέβαιες εποχές» και ότι οι «πολιτικές του φόβου και της μνησικακίας» εξαπλώνονται, από ηγέτες που περιφρονούν τα γεγονότα και ψεύδονται χωρίς «απολύτως καμία ντροπή».
Παράλληλα κατηγόρησε την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τις μεταναστευτικές πολιτικές που βασίζονται στη φυλή, τον ασυγκράτητο καπιταλισμό και τις «δικτατορικές πολιτικές» - σε ένα έμμεσο «καρφί» στις πολιτικές του Trump.
Αναφορικά με την μετανάστευση, ο Obama σημείωσε ότι «δεν είναι κακό να επιμένεις ότι τα εθνικά σύνορα έχουν σημασία… αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί μια δικαιολογία για μεταναστευτικές πολιτικές που βασίζονται στη φυλή, ή στην εθνότητα ή στη θρησκεία».
Αναφερθείς στην κλιματική αλλαγή, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι «χρειάζεται να πιστεύεις σε γεγονότα, χωρίς γεγονότα δεν υπάρχει καμία βάση για συνεργασία».
«Δεν μπορώ να βρω κοινό έδαφος αν κάποιος λέει ότι η κλιματική αλλαγή δεν συμβαίνει, όταν σχεδόν όλοι οι επιστήμονες του κόσμου μας λένε ότι συμβαίνει», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης