Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι ετοίμαζε ο εκλιπών Σωκράτης Κόκκαλης στις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στην Intralot

tags :
Τι ετοίμαζε ο εκλιπών Σωκράτης Κόκκαλης στις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στην Intralot
Τα σχέδια εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της θυγατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο απροσδόκητος χαμός του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη στις ΗΠΑ πέρα από τον πόνο που εύλογα προκαλεί στην οικογένεια  του Σωκράτη Π. Κόκκαλη μπορεί να φέρει και καθυστερήσεις στο σχέδιο εισαγωγής της θυγατρικής της Intralot στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης που χειριζόταν ο εκλιπών.
Το σχέδιο αυτό είχε παρουσιαστεί σε θεσμικούς στα τέλη Μαρτίου 2018 οι οποίοι ενθάρρυναν τη διαδικασία η οποία έτρεχε με γρήγορους ρυθμούς.
Στα όπλα της Intralot ήταν νέο συμβόλαιο που υπέγραψε σε συνεργασία με τη βρετανική Camelot με τη λοταρία του Ιλλινόις.
Το συμβόλαιο είναι δεκαετούς διάρκειας και αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω των 340 εκατ.. δολαρίων
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της Ιντραλότ στις ΗΠΑ είναι οι πιο προσοδοφόρες για τον όμιλο και εισφέρουν περί τα 60 εκ δολάρια ετησίως στο EBITDA του ομίλου ή σε ποσοστό 40%.
Η εισαγωγή της θυγατρικής στις ΗΠΑ στο Χρηματιστήριο πέρα από ότι θα βελτιώσει τη χρηματοοικονομική εικόνα  του ομίλου εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τη μητρική η οποία κατά τους διεθνείς επενδυτές επηρεάζεται αρνητικά από το γεγονός ότι είναι εισηγμένη στην Ελλάδα όπου οι αξίες συνεχίζουν να παραμένουν υποτιμημένες λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Επισημαίνεται ότι η προεργασία που έχει γίνει στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς και στο προσεχές μέλλον καθώς ήδη υπογράφηκε επέκταση της συμφωνίας με την λοταρία του New Hampshire έως το 2025.
Βεβαίως η απώλεια του Σ. Κόκκαλη αποτελεί πλήγμα για την εταιρία η οποία ωστόσο έχει θωρακιστεί σε επίπεδο management ώστε να μπορεί να λειτουργεί και κάτω υπό δύσκολες συνθήκες όπως η τρέχουσα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης