Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Απαισιόδοξες οι προσδοκίες των επενδυτών για ανάπτυξη και κερδοφορία

BofA: Απαισιόδοξες οι προσδοκίες των επενδυτών για ανάπτυξη και κερδοφορία
BofA: Απαισιόδοξες οι προσδοκίες των επενδυτών για ανάπτυξη και κερδοφορία
Πριν από μία εβδομάδα, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας Barclays Global Macro, η οποία αποκάλυψε κάτι αρκετά ανησυχητικό.
Όταν οι επενδυτές ρωτήθηκαν για τις προσδοκίες τους για παγκόσμια ανάπτυξη για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι υπάρχει απογοήτευση.



Σήμερα, στην τελευταία μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch που καλύπτει την περίοδο 6-12 Ιουλίου 2018 και με συμμετέχοντες 231 επενδυτές που διαχειρίζονται κεφάλαια 661 δισ. δολαρίων, διαπιστώνεται ότι το συναίσθημα και οι προοπτικές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομάς συνεχίζουν να διολισθαίνουν λόγω του φόβου σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο και τις επιπτώσεις που θα έχει για τις μετοχές των FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix και η μητρική της  Google Alphabet) και αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι οι προσδοκίες για τα κέρδη έχουν καταρρεύσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.
«Το αίσθημα των επενδυτών είναι φτωχό αυτό το μήνα, με τους ερωτηθέντες να βλέπουν τους κινδύνους από έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικής.
«Η κατανομή των μετοχών έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ οι προσδοκίες ανάπτυξης και της κερδοφορίας έχουν μειωθεί.
Ένα καθαρό ποσοστό -9% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα παγκόσμια κέρδη δεν θα βελτιωθούν τους επόμενους 12 μήνες, πτώση 53 μονάδων από τις 18 Ιανουαρίου και στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2016.
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των επενδυτών πιστεύει τώρα ότι τα κέρδη έχουν φτάσει στα υψηλά τους και θα υποχωρήσουν το επόμενο έτος.



Εξετάζοντας τα δεδομένα, η BofA υποδεικνύει ότι αυτό σηματοδοτεί πιθανή υποαπόδοση για τις κυκλικές έναντι των αμυντικών μετοχών.



Εν τω μεταξύ, όπως και η έρευνα Barclays, ένα καθαρό -11% των ερωτηθέντων αναμένουν τώρα ταχύτερη παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες, πτώση  12 μονάδων από τον Ιούνιο του 2018 και το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2016.



Εκτός από τις προσδοκίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία, οι προσδοκίες για τις μετοχές είναι τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016 πτώση κατά 14%.



... ενώ η πρόβλεψη για την κλίση της καμπύλης αποδόσεων είναι σε χαμηλό 8 ετών...



... παραδόξως, ακόμα και στην τελευταία έκθεση της CFTC αναρωτιέται για άλλη μια φορά εάν οι έρευνες είναι απλώς για να συμβουλέψουν τους επενδυτές για το τι νομίζουν ότι πρέπει να πουν αντί να καταγράφουν αυτό που πραγματικά κάνουν.






Ο αριθμός των επενδυτών που ανησυχούν τώρα για τον εμπορικό πόλεμο διπλασιάστηκε από τον Ιούνιο του 2018.



Συνεχίζοντας μια τάση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, οι μετοχές των FAANG παραμένουν οι πιο διαπραγματεύσιμες από πλευράς όγκου.




 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης