Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Σημαντική άνοδος +44% στα κέρδη για το β΄ 3μηνο 2018, στα 2,35 δισ. δολ. - Στα 9,4 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Goldman Sachs: Σημαντική άνοδος +44% στα κέρδη για το β΄ 3μηνο 2018, στα 2,35 δισ. δολ. - Στα 9,4 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας για το β΄ 3μηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/7) η αμερικανική τράπεζα, δεχόμενη ώθηση από την ισχυροποίηση στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής καθώς και τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2018 ενισχύθηκαν κατά +44%, στα 2,35 δισ. δολ. (5,98 δολ. ανά μετοχή) έναντι 1,63 δισ. δολ. (3,95 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Thomson Reuters, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 4,66 δολ. ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα της Goldman Sachs ενισχύθηκαν στα 9,4 δισ. δολ. έναντι 7,10 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται επίσης καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών στα 8,7 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 1 δισ. δολ. έναντι 788 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, και έναντι εκτιμήσεων στα 869,7 εκατ. δολ.
Σε ότι αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, σημειώθηκε πτώση στα 969 δισ. δολ. για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 974 δισ. δολ. για το διάστημα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2018.
«Η σταθερή απόδοση σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις μας οδήγησε στις ισχυρότερες αποδόσεις του πρώτου εξαμήνου μετά από εννέα χρόνια», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
«Με μία υγιή οικονομική ατμόσφαιρα και ένα υψηλό πελατολόγιο, η επιχείρηση είναι σε θέση να επενδύσει σε ελκυστικές ευκαιρίες ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αύξηση των κερδών», πρόσθεσε ο CEO της Goldman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης