Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος ARAG: Σημαντική αύξηση +4,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων στον Κλάδο Ζημιών και Υγείας το 2017

tags :
Όμιλος ARAG: Σημαντική αύξηση +4,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων στον Κλάδο Ζημιών και Υγείας το 2017
Ο δείκτης combined ratio του Ομίλου ανέρχεται σε 89,9% - Νέο γεωγραφικό άνοιγμα στην αγορά της Αυστραλίας
«Το μεταβατικό έτος 2017 εξελίχθηκε για τον Όμιλο πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμέναμε και αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η ανακατάταξη έφερε ανανέωση και φρεσκάδα στον Όμιλό μας», εξηγεί ο Dr. Paul- Otto Faßbender, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και πλειοψηφικός μέτοχος του Ομίλου κατά την παρουσίαση του ισολογισμού.
Η παραγωγή του κλάδου Ζωής μείωσε από καθαρά αριθμητικής άποψης τα ασφάλιστρα κατά 8,4% για το εν λόγω διάστημα.
Ο Όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον Κλάδο Ζημιών και Υγείας, που σημείωσαν στα ασφάλιστρα σημαντική αύξηση 69,0 εκ. ευρώ ή 4,6% και ανήλθαν σε 1,59 δισ. ευρώ.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ήδη αντισταθμίστηκε σχεδόν το 1/3 των ασφαλίστρων ζωής.
Η συνολική επίδοση του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών παροχής υπηρεσιών, ανήλθε σε 1,61 δισ. ευρώ.
Το τεχνικό αποτέλεσμα ασφαλιστικών εργασιών αυξήθηκε σημαντικά κατά 10,2% και ανήλθε σε 73,5 εκ. ευρώ, που αποτελεί κορυφαίο αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία.
Το αποτέλεσμα της συνήθους επιχειρηματικότητας είναι επίσης καλό με 81,2 εκ. ευρώ και υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες.
Η διεθνής παραγωγή υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική, με αύξηση ασφαλίστρων 6,5%.
Στην Γερμανία καταγράφεται αύξηση ασφαλίστρων 3,3%, ποσοστό που είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο αύξησης ασφαλίστρων στη χώρα, που ήταν 1,3%.
Η Ασφάλιση Νομικής Προστασίας στη Γερμανία, η οποία αναπτύχθηκε με αύξηση 6,1%, ενισχύει ιδιαιτέρως την ανάπτυξη του Ομίλου.
Ο δείκτης combined ratio μειώθηκε ελαφρώς και ανήλθε σε 89,9% και αποτελεί τον καλύτερο δείκτη της δεκαετίας.
Προς τους ασφαλισμένους της η ARAG το 2017 κατέβαλε συνολικά 854,0 εκ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της πώλησης του κλάδου Ζωής, ο δείκτης ζημιών του Ομίλου μειώθηκε από 59,5% (του προηγούμενου έτους) σε 54,4%.
Ο δείκτης κόστους αυξήθηκε, όπως αναμενόταν από 32 % σε 35,6%.
Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου έφτασαν στα επίπεδα του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 461,4 εκ. ευρώ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αισθάνομαι καλά και ασφαλής ως ιδιοκτήτης του Ομίλου», τονίζει ο Dr. Paul- Otto Faßbender, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και πλειοψηφικός μέτοχος του Ομίλου.
Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας παραμένει ο μεγαλύτερος κλάδος της ARAG και η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη του Ομίλου.
Έφερε αύξηση ασφαλίστρων ύψους 45,8 εκ. ευρώ, ήτοι 5,1% και ανήλθε σε 938,8 εκ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 893,0 εκ. ευρώ).
Τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα από τη διεθνή Νομική Προστασία αυξήθηκαν κατά 4,9% σε 568,0 εκ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 541,5 εκ. ευρώ).
Ιδιαίτερα θετικά αναπτύχθηκαν η Ισπανία, οι ΗΠΑ, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Αυστρία. Η Νομική Προστασία (direct παραγωγή) στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 6,1% από 329,3 εκ. ευρώ σε 349,2 εκ.
Πρόκειται εν προκειμένω για βιώσιμη ανάπτυξη, διότι είναι ξεκάθαρα συνυφασμένη με την επέκταση της βάσης των ασφαλισμένων.
Ο αριθμός των ασφαλιστηρίων αυξήθηκε κατά 49.600.
Το αποτέλεσμα της συνήθους επιχειρηματικότητας ανήλθε σε 97,2 εκ. ευρώ και δείχνει ότι ο κλάδος της Νομικής Προστασίας συνεχίζει να φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα (προηγούμενο έτος 103,7 εκ. ευρώ).
Ο κλάδος Ζημιών και Ατυχημάτων του Ομίλου αύξησε τα ασφάλιστρα κατά 5,6% σε 281,0 εκ. ευρώ (προηγούμενο έτος 266,1 εκ. ευρώ).
Δε σημειώθηκαν μεν μεγάλες ζημίες κατά το εν λόγω διάστημα, πλην όμως μία σειρά μικρών ασφαλιστικών περιπτώσεων, που αφορούσαν καιρικά φαινόμενα, οδήγησαν σε αύξηση πληρωμών ζημιών.
Ο δείκτης ζημιών αυξήθηκε συνεπώς ελαφρά από 54,8% σε 55,9%. Σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα κέρδη από 2,5 εκ. ευρώ σε 12,5 εκ.
Μια ματιά στο τρέχον έτος 2018
Το πρώτο εξάμηνο του 2018 ο Όμιλος συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του έτους 2017.
Σημειώθηκε αύξηση ασφαλίστρων κατά 3,4%, ήτοι ασφάλιστρα της τάξεως των 830 εκ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 802,3 εκ. ευρώ).
Στη γερμανική ασφαλιστική αγορά αναμένεται τα ασφάλιστρα να αυξηθούν κατά 3,6%. Σημειωτέον ότι ο κλάδος της Νομικής Προστασίας στη Γερμανία θα αυξηθεί εκ νέου σημαντικά κατά 5,6%.
Διεθνώς η ARAG αναπτύσσεται κατά 3,2%. Την καλύτερη απόδοση στο πρώτο εξάμηνο σημείωσαν τα Υποκαταστήματα στην Ολλανδία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τις Σκανδιναβικές Χώρες.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ψηφιοποίηση για τη δική μας εταιρία δεν αποτελεί μοιραίο δίλημμα, αλλά αντιθέτως είναι ένα ευτυχές γεγονός.
Η ψηφιοποίηση είναι ο άσσος στο μανίκι μας και μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά μας σημεία ως πρωτοπόρος, γρήγορος και έξυπνος Ασφαλιστής- επειδή ακριβώς δεν χρειάζεται να κινητοποιήσουμε έναν γιγαντιαίο και δυσκίνητο κολοσσό», τονίζει ο Dr. Paul- Otto Faßbender.
Η ARAG ενεργοποιείται και σε νέες, διεθνείς αγορές. Ο Όμιλος κάνει κατά το τρέχον έτος ένα μεγάλο γεωγραφικό βήμα και κατακτά την αγορά της Αυστραλίας.
Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα της εν λόγω αγοράς κατά τους προηγούμενους μήνες και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν καλές δυνατότητες ανάπτυξης για τη Νομική Προστασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης