Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά τριών μηνών το πετρέλαιο - Στο -0,17% και τα 71,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παραμένει σε χαμηλά τριών μηνών το πετρέλαιο - Στο -0,17% και τα 71,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 67,02 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (17/7) το πετρέλαιο, το οποίο παραένει σε χαμηλά τριών μηνών, μετά από τις δηλώσεους του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε βάρος χωρών που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:12 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,72 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (16/7) σημείωσε απώλειες άνω του -4,6% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου 2018.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 67,02 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες απώλειες οι οποίες ανήλθαν στο -4,2%.
Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν νέες αναταραχές στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, και για αυτόν τον λόγο εξετάζουν παράτασης της διορίας που έχουν δώσει στους εταίρους τους ώστε να διακόψουν τις εισαγωγές τους από το Ιράν.
«Επιθυμούμε ο κόσμος να περιορίσει τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν στο μηδέ, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δε μπορούν να το πράξουν αυτό μέσα σε μία νύχτα, θα λάβουμε υπόψην ορισμένες εξαιρέσεις», τόνισε ο Mnuchin, με τα σχόλιά του να έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.
Επιπλέον, τα πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία προσφέρει μεγαλύτερο όγκο αργού πετρελαίου στις ασιατικές αγορές συντέλεσαν επίσης στην πτώση των τιμών, καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περιορισμό της παραγωγής έχει πλεόν ολοκληρωθεί και οι χώρες αυξάνουν σταδιακά τις εξαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης