Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το γκρουπ των «FAANG» διατηρεί σε θετικό επίπεδο τον S&P 500, το 2018

tags :
BofA: Το γκρουπ των «FAANG» διατηρεί σε θετικό επίπεδο τον S&P 500, το 2018
Οι κολοσσιαίες τεχνολογικές είναι υπεύθυνες για το θετικό πρόσημο στον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, αναφέρει η Bank of America
Στο γκρουπ των κολοσσιαίων τεχνολογικών, γνωστό ως «FAANG» (από τα ακρωνύμια των Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google -Aplhabet) οφείλεται το θετικό πρόσημο του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 για το πρώτο εξάμηνο 2018, όπως απορρέει από την έκθεση που συνέταξε η Bank of America Merrill Lynch.



Ειδικότερα, ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με συνολική άνοδο της τάξεως του 2,6%, παρά τις έντονες εμπορικές εντάσεις, την υψηλή μεταβλητότητα και την πολιτική αβεβαιότητα σε ορισμένες πολύ σημαντικές οικονομίες.





Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα παραπάνω κέρδη εξανεμίζονται αν εξαιρεθούν οι FAANG.
Μάλιστα, ο δείκτης εμφανίζει υποχώρηση της τάξεως του 0,7% για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους!
Στην πτώση συμβάλλουν σημαντικά οι μετοχές των Staples (-8,6%) και Telco (-8,4%).



Σε επίπεδο κλάδων, από την έρευνα της αμερικανικής τράπεζας απορρέει πως μόνο τρεις, η ενέργεια, η τεχνολογία και διακριτικές δαπάνες.
Η ενέργεια προσέφερε το 98% (2,4% εκ του 2,6%) των κερδών για τον S&P 500, επισημαίνεται.



Capital Economics: Ούτε οι FAANG δε θα «γλιτώσουν» από έναν εμπορικό πόλεμο

Ακόμη και οι κολοσσιαίες τεχνολογικές εταιρείες κινδυνεύουν με βαρύ πλήγμα από έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, σημείωνε η Capital Economics τον Ιούνιο 2018, αναφερόμενη, συγκεκριμένα, στο γκρουπ των μετοχών «FAANG», εκ των αρχικών γραμμάτων των Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google (θυγατρική της Alphabet).
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του γκρουπ ξεπερνά τα 2,8 τρισεκ. δολάρια.
«Με εξαίρεση την Apple, οι εταιρείες του γκρουπ FAANG παρουσιάζουν μικρότερη έκθεση στην κινεζική αγορά, σε σύγκριση με άλλες τεχνολογικές εταιρείες.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι FAANG επικεντρώνονται κυρίως στις υπηρεσίες λογισμικού, πράγμα που σημαίνει ότι οι εμπορικές αλυσίδες είναι λιγότερο συνδεδεμένες με την Κίνα σε σύγκριση με τους παραγωγούς υλικού, οι οποίοι συνήθως διαθέτουν εργοστάσια στην Κίνα.
Μία σημαντική κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να αφήσει τις FAANGs ευάλωτες.
Η αύξηση εσόδων των FAANG παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από τη συνολική ανάπτυξη της (αμερικανικής) οικονομίας», αναφέρει η Capital Economics.



Διαβάστε: Προειδοποιητικό report για τις FAANG μετοχές από την Goldman Sachs

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης