Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου «βλέπει» η Moody's

tags :
Συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου «βλέπει» η Moody's
Συμφωνία Βρετανίας και ΕΕ αναμένει η Moody's
Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο θα καταλήξουν σε συμφωνία για εν μέρει ελεύθερο εμπόριο, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και τη «Λευκή Βίβλο» της Downing Street, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's Investors Service, η οποία αξιολογεί με «Aa2» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του νησιού -σταθερές προοπτικές (outlook).
Όπως σημειώνεται, το χωρίς δασμούς εμπόριο είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, ενώ, ταυτόχρονα, θα «ελαφρύνει» τις επιπτώσεις του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει πως το πιστωτικό προφίλ του Ηνωμένου Βασιλείου αντανακλά τα οικονομικά και θεσμικά πλεονεκτήματα, που αντισταθμίζονται από τις σημαντικές δημοσιονομικές προκλήσεις, τη χαμηλή αναπτυξιακή δυναμική, την αδύναμη παραγωγικότητα και την αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit.
Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1,3% το 2018, από 1,8% πέρυσι, για να ενισχυθεί στο 1,6% το 2019, έναντι μέσου ρυθμού 2,2% την περίοδο 2013-2016.
«Τα δημόσια οικονομικά πιθανότατα θα εξασθενίσουν, εν μέρει εξαιτίας της εν εξελίξει οικονομικής επιβράδυνσης, αλλά και της ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής πίεση για αύξηση δαπανών μετά από επτά χρόνια περικοπών».
Στα των συνομιλιών για το Brexit, αξίζει να σημειωθεί ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Theresa May συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump.
Μάλιστα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προχώρησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη, μέσω του BBC.
Όπως είπε, ο Ρεπουμπλικάνος «την συμβούλεψε να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και να μηνύσει την ΕΕ».
Η ίδια, όπως είπε, αγνόησε τη «συμβουλή», γεγονός που οδήγησε τον Αμερικανό Πρόεδρο να προχωρήσει σε ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της κυβέρνηση της κατακρίνοντάς την δημοσίως για την πολιτικής της στο Brexit και προτρέποντας τον Boris Johnson να την ρίξει από την εξουσία και να αναλάβει ο ίδιος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης