Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Στόχος 25 εκατ. κυβερνοεπιθέσεων η Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Putin: Στόχος 25 εκατ. κυβερνοεπιθέσεων η Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ
Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων
«Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες στις δομές πληροφόρησης στη Ρωσία που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, αντιμετωπίστηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων.
"Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται μια πολύ σημαντική προπαρασκευαστική επιχειρησιακή εργασία, ανάλυση και πληροφόρηση, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, η συγκέντρωσή μας βρισκόταν στο μέγιστο", υπογράμμισε ο Putin.
Η Ρωσία που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου σε έντεκα πόλεις και δώδεκα στάδια έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από τους δυτικούς για κυβερνοεπιθέσεις.
Την Παρασκευή, οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε δώδεκα πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για κυβερνοπειρατεία στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, τις οποίες κέρδισε ο Donald Trump.
Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή της στις εκλογές στις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης